Helmut de Hoogh

Ik heb Sharida Noormohamed de afgelopen jaren in drie van haar zeer verschillende functies meegemaakt: als bestuurslid van jeugdcircus Rotjeknor, als raadslid in de commissie kunst & cultuur en als directeur van de nieuw op te zetten vestiging van de Opvoedpoli in Rotterdam. In alle drie de gevallen viel mij op hoe betrokken en gepassioneerd zij haar functies vervult. Zij kiest niet bij voorbaat de gemakkelijkste, maar wel de meest gedreven oplossingen. Dat maakt haar een sterk bestuurder, die weet waar ze voor staat en daarom – voor mij regelmatig met kop en schouders boven haar collega bestuurders uitsteekt, die wel eens de weg van de minste weerstand kiezen. Bovendien heeft Sharida altijd aandacht voor een ander en is er altijd ruimte voor een lach. Dat is fijn samenwerken.