Sharida en uithuwelijking

Screen Shot 2014-03-28 at 4.09.58 PM

Vanaf 2005 heb ik me zeer actief ingezet om uithuwelijking tegen te gaan. De aanleiding hiervoor was een project van Spior (overkoepelende islamitische organisatie in Rotterdam) en het feit dat ik zelf ooit ben uitgehuwelijkt. Hoewel ik in die tijd niet erg assertief was, heb ik me hiertegen kunnen verzetten met alle gevolgen van dien… Door mijn eigen ervaring, heb ik gezien hoe belangrijk het is om dit soort (taboe)onderwerpen bespreekbaar te maken en onze cultuur van binnenuit te veranderen. Door het geven van assertiviteitstrainingen in de afgelopen 15 jaar hoop ik hier een steentje aan bijgedragen te hebben. Helaas blijft het altijd nodig om hieraan te werken. Tot op heden doet SPIOR dit o.a. door de site YourRight2Choose.

www.yourright2choose.nl