Sharida over Vrouwendag op Radio Amor

Elk jaar vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag!
Hoe en wanneer is dat ontstaan? Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen om ‘brood en rozen’. In Nederland vieren allerlei vrouwen-organisaties 8 maart op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid (www.mindthegap.nu), empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid.

Het is toch van de gekke dat er anno 2014 nog steeds verschil is in salaris tussen mannen en vrouwen?!
En dat zelfs als de man en vrouw dezelfde opleiding hebben gevolgd en dezelfde functie vervullen! Het interview is hier terug te luisteren.